Mylaw spouští iniciativu na právní podporu občanů a podnikatelů v době, kdy na ně tvrdě dopadají karanténní opatření v souvislosti s bojem proti pandemii COVID-19. Chcete se zapojit? Řekneme vám jak na to!

 

Cílem iniciativy Právem proti koronaviru je poskytnout firmám, živnostníkům, ale i občanům zdarma rychlou a kvalifikovanou radu po telefonu, která jim pomůže zorientovat se ve složité situaci a přijmout vhodná řešení. Jedná se o důležitou prevenční aktivitu, kterou podle našeho názoru nemůže v právních otázkách poskytnout lépe nikdo jiný než advokáti. 
 
Současná situace nám ukázala, že právo on-line může pomáhat ještě mnohem více, než jsme si mysleli. Lidé se nemohou volně pohybovat a stýkat, a zároveň čelí lavině zcela nových ekonomických i právních výzev. 
 

 Chcete se zapojit? Je to snadné! 

  • Advokát se zaregistruje na webu mylaw a vyplní si údaje do profilu (důležité je vyplnit políčko oblast práva, specializace, nahrát fotografii a v políčku „další funkce“ zaškrtnout „Chci pomáhat spolu s mylaw proti koronaviru“).
  • Pak už jen čekejte, až Vám naši operátoři přidělí poptávku ze systému dle vaší konkrétní specializace.
  • Poptávka Vám přijde emailem, kde uvidíte i stručný popis případu a kontaktní údaje klienta.
  • Konzultace poskytujeme klientům v pracovní den od 9-17 hodin, je na Vás, kdy se mu ozvete, ale prosíme o co nejrychlejší možné vyřízení.
  • Telefonát by měl trvat max. 5-10 minut a měl by sloužit jako rychlá preventivní konzultace, aby žadatel dostal základní informaci (nikoliv komplexní právní službu). Pokud nezvládnete vše vyřídit jenom po telefonu, domluvte si s klientem další pomoc za zvýhodněných podmínek nebo zdarma, tahle iniciativa pak už bude jen na Vás.
  • Po dokončení telefonátu prosím ještě v mailu tlačítkem nebo v administračním rozhraní potvrďte případ jako uzavřený, abychom i my věděli, že konzultace s klientem proběhla.
  • Rádi bychom časovou náročnost pro jednoho advokáta udrželi do 30 minut - 1 hodiny denně. Proto i případy budeme rozdělovat mezi větší počet advokátů poměrově (pokud to dovolí specializace).

 

Chcete zjistit ještě něco víc o portálu mylaw?

  • Mylaw je unikátní webová platforma, která přivádí právo a právníky do on-line prostředí.
  • Tento portál poskytuje uživatelům již delší dobu snadno dostupný, srozumitelný, ale ověřený právní obsah (články a vzory ke stažení) a rovněž poskytuje platformu pro provozování on-line chatové, mailové nebo telefonické přímé konzultace s právníky či daňovými poradci.
  •  Jedná se o oboustranně výhodné propojení, kdy klient získá možnost výběru nejlepšího specialisty na řešení svého případu a advokát nemusí řešit obchodní stránku, protože případy ověří náš operátor. Zároveň se postaráme o propagaci a vy se můžete soustředit na svou práci.
  • V normální situaci portál funguje tak, že klient zadá na portále případ, náš operátor s ním doplní detaily a všichni vhodní advokáti (filtrování probíhá na základě zadaných parametrů advokáta i klienta) dostanou avízo o této nové poptávce. Pokud mají zájem, tři nejrychlejší advokáti případ za nabité kredity přijmou (v současné době je Mylaw zatím plně zdarma) a získají kompletní detail poptávky včetně kontaktních údajů klienta. Pak už je na nich, jakou si s klientem dohodnou cenu a kdo klienta přesvědčí o svých kvalitách.
  • Za projektem mylaw stojí Mgr. Vojtěch Sucharda, advokát a partner AK ARROWS.

 

Chcete se zapojit? Zaregistrujte se!